Ephedra fragilis

Gènere: Ephedra
Espècie: fragilis
Família: Efedràcies
Nom popular: Ginesta borda, trompera fràgil.
Distribució natural: Meitat sud-est d'Espanya, sud de Portugal, Balears, nord d'Àfrica i altres indrets del Mediterrani. Viu en llocs àrids, generalment calcaris o guixencs, en arenals salins i matollars escleròfils, fins als 1100 m s.n.m.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Suporta bé els arenals salins i els sòls guixencs i pobres en nutrients i en matèria orgànica. Té preferència pels substrats drenants.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (prostrat) (alçada: 3-4 m; amplada: 2-3 m)
Fulles: Les fulles estan reduïdes a esquames. La part aparent la constitueix el brancam.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta molt ramificada, de fulles esquamiformes, inconspícues. Les tiges son prostrades, de color verd grisenc. La floració és molt poc aparent. És una planta dioica. Té un creixement lent.
Usos freqüents: Revegetació de talussos secs, pedregosos i pobres, terrenys guixencs, zones del litoral amb una certa salinització. En jardineria de baix manteniment en zones seques o prop del mar. Densitat de plantació: 0,5-1 planta/m2.
Jardinería: Viu bé sense aports de regs addicionals, tot i que n'admet alguns, fins i tot amb una certa salinització de l'aigua. Requereix substrats drenants. Suporta la poda, però no massa severa. És poc sensible a plagues i malalties.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Gipsícoles.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto