Agapanthus praecox 'Headbourne Blue'

Gènere: Agapanthus
Espècie: praecox
Subespècie: 'Headbourne Blue'
Família: Agapantàcies
Distribució natural: Sud-àfrica. Zona est de la regió del Cap.
Humitat: Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Prefereix els sòls drenants i relativament fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Color B: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Herbaci (alçada sense flors: 0,3 m, amplada: 0,4 m)
Fulles: Persistents (caduques a partir de la zona 8)
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta bulbosa d'aspecte robust. Fulles acintades perennes, molt ornamentals, de color verd fosc. Forma grups de flors blaves o blanques, segons la varietat, en umbel·les. És d'implantació fàcil.
Usos freqüents: Molt útil en jardineria pel seu aspecte ornamental, en zones no excessivament fredes, ja que no tolera les èpoques llargues de fred intens. Apta per a jardineria a prop de la costa, ja que suporta bé la influència marítima. Pot utilitzar-se en vorades, jardineres i agrupacions de vivaces i arbustives. Densitat de plantació: 4 plantes/m2.
Jardinería: És convenient implantar-la en sòls drenants, evitant els embassaments del substrat. S'han de mantenir més seques durant l´hivern i regar-les més durant la primavera i l´estiu. En aquest periode convé també fertilitzar regularment si el sòl és molt pobre, per tal d'obtenir millors floracions. És poc sensible a plagues o malalties (és relativament immune a la predació dels conills, tot i que pot presentar temporalment problemes de cargols i llimacs). Després de la floració es poden eliminar les tiges florals.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Graminoides i junciformes.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto