Achnatherum calamagrostis
Gènere: Achnatherum
Espècie: calamagrostis
Família: Gramínies
Nom popular: Espiga de plata, cua de faisà.
Distribució natural: Originària de les muntanyes del centre i sud d’Europa. Viu a les clarianes dels boscos en terrenys pedregosos.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, bàsica o neutre del substrat. Tolera sòls pobres. Prefereix un bon drenatge i una bona humitat del substrat. Tolera millor la sequera del sòl en condicions ombrívoles.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Crema
Color B: Argentat
Floració: Primavera Estiu Tardor Hivern
Porte: Herba arrodonida de textura fina, de fulles estretes acintades i arquejades de fins 50-70 cm de llargària, en forma de font. La planta assoleix els 100 cm gracies a les espigues durant la major part de l’any.
Fulles: Caducifòlies. Perennes en climes suaus.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Herba de textura fina, de fulles estretes acintades de color verd grisós i de fins 50-70 cm de llargària. Floreix a finals de primavera, amb nombroses espigues vistoses de color canela verdós platejat. A la tardor al madurar les llavors les espigues prenen un to bru ataronjat, conservant encara el seu potencial ornmental.
Usos freqüents: Molt apta per a rocalles i per a formar masses denses com a entapissant. Molt interessant per la seva gracilitat i moviment. Usada també en masses focals que contrasten en els jardins. S’associa molt bé en condicions de jardineria amb Nepeta, Achillea, Persicaria.
Jardinería: La distànca recomenada entre plantes és de 50-90 cm. Manté tot el potencial de les seves espigues en els jardins des de juny a l’hivern. Proporciona sensació de moviment fins i tot amb les brises lleugeres. En sòls excessivament rics la planta creix massa espigada i d’estructura dèbil. És molt tolerant a la sequera una vegada establerta. Convé regar-la amb certa freqüència durant la seva implantació.
Agrupacions:
Autòctones.
Persistents.
No persistents.
Perennifòlies.
Caducifòlies.
Entapissants.
Rocalles.