Lavandula stoechas

Gènere: Lavandula
Espècie: stoechas
Família: Labiades
Nom popular: Tomaní, cap d'ase
Distribució natural: S'estén per tota la conca mediterrània, sobretot per la meitat oest de la Península Ibèrica. Viu a les brolles de les contrades mediterrànies marítimes, fins als 1100 m s.n.m.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Prefereix sòls silícics, tot i que també viu en terrenys calcaris. Suporta sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Tendència acidòfila
Color A: Morat/Porpra/Fúcsia
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (mata) (alçada amb flors: 1 m; amplada: 0,60-0,80 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 A -6,7º C)
Característiques: Mata tomentosa, més o menys grisenca, de tija foliosa i que té una olor forta. Les fulles són lanceolato-linears, de 2-4(6) cm; es diferencia molt clarament de les altres espècies del gènere perquè la inflorescència, que generalment és molt densa, acaba en un grup apical de grans bràctees estèrils, erectes i violàcies o porpres, molt ornamentals. És una planta melífera que atreu els himenòpters.
Usos freqüents: En massissos amb altres arbustives, vivaces i aromàtiques o formant conjunts monoespecífics. També en rocalles i vorades. Densitat de plantació: 6-8 plantes/m2.
Jardinería: Planta de baix manteniment i pocs requeriments, sempre i quan s'ubiqui en un terreny adequat. Un excés de reg o de fertilitat del sòl pot produir plantes massa tendres, sense consistència, i fins i tot pot provocar la mort per asfíxia.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto