Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Waldsteinia ternata

Gènere: Waldsteinia
Espècie: ternata
Família: Rosàcies
Nom popular: Maduixera borda.
Distribució natural: Originària d'Europa i nord d'Àssia, fins Japó i Xina.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol, Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls ácids, neutres o bàsics. Pot creixer en sorres, argiles, llims. Prefereix els sòls humits però ben drenats, així com moderadament fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Herba decumbent ramificada i estolonífera que forma catifes denses, de fins a 10 cm d'alçada i 0.5-1 m d'amplada.
Fulles: Caduques (semiperennes en climes suaus).
Resistència al fred: Zona 4 (-32,4 a -28,9º C)
Característiques: Herba compacta decumbent, protrada i estolonífera, que forma catifes denses. De fulles trifoliades disposades en rosetes. Floreix entre abril i juny. Les flors són de color groc, amb 5 pètals. Els fruits són comestibles.
Usos freqüents: Molt apta per a zones semiombrívoles o ombrívoles del jardí, sota els arbusts com a entapissant. Es combina bé sota els rosers. Apte per a jardins sotmesos a la pressió dels hervíbors. Útil també en bordures ja que el seu creixement és lent i contingut.
Jardinería: Pot arribar a ser una planta invasora en el jardí si troba les condicions adequades. Per al seu propi desenvolupament no requereix podes regulars. En general està lliure de plagues i malaties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto